Бизнес от вкъщи

Защо да правите бизнес от вкъщи

Правило номер 1 за финансите е: харчете по-малко, отколкото печелите. Така че ако искате да имате финансова стабилност, пестете повече.

Но уравнението има и друго решение: печелете повече. Това е доста по-сигурен начин да се осигурите финансово. Но за да успеете, се изисква много въображение, работа, нюх и… може би малко късмет.

За щастие, в днешния свят става доста по-лесно да започнете бизнес от вкъщи с малко вложени средства. Ето кои са най-добрите примери за успешен бизнес от вкъщи.

Онлайн бизнес от вкъщи за милиарди

Amazon. Типичен пример за бизнес от вкъщи е сайтът Amazon, който стартира като онлайн книжарница в гаража на Джеф Безос във Вашингтон през 1994 г. Оттогава Amazon е пионер в електронната търговия, онлайн пазаруването и дори четенето и публикуването на книги.

Google. Знаете ли, че Google също започва като бизнес от вкъщи? Двама аспиранти от университета в Станфорд, Лари Пейдж и Сергей Брин, създават Google в гаража на Сюзън Войчицки (днешният изпълнителен директор на YouTube). Целта на този бизнес от вкъщи е да се направи прост инструмент за намиране на информация в Интернет. В един момент те се опитват да продадат бизнеса от вкъщи Google на Excite, но безуспешно. Оттогава бизнесът от вкъщи Google се превърна в основния ресурс за търсене в Интернет. С времето добави много безплатни инструменти и ресурси, включително имейл Gmail, Google карти и Google документи. Бизнесът от вкъщи Google сега притежава близо 200 други платформи, включително YouTube и Blogger.

YouTube. YouTube е създаден като бизнес от вкъщи от Чад Хърли, Стив Чен и Джауд Карим, докато били колеги и работели заедно за PayPal. В началото централа на YouTube е била над пицария и японски ресторант в Сан Матео, Калифорния. Създаденият като бизнес от вкъщи канал за видеосподеляне стартира на 23 април 2005 година с едно кратко и доста глупаво видео „Аз в зоопарка”, което показва Джауд Карим в зоопарка в Сан Диего. През цялата следваща година момчетата продължават да предлагат нови и нови възможности в сайта и бизнесът от вкъщи успява да доведе над 20 милиона посетители месечно. Само година и половина по-късно Google купува бизнеса от вкъщи YouTube за сумата от 1,65 милиарда долара.

Бизнес от вкъщи за милиони

Броят на интернет милионерите расте и бизнесът от вкъщи все по-често се свързва с интернет. Но има и доста милионери, които са натрупали състоянието си, като са започнали бизнес от вкъщи, още преди интернет да съществува. Тези хора ще ви докажат, че нивото, от което стартирате, не е в състояние да ограничи успеха, който можете да имате.

Факт е, че всеки един от изброените по-долу милионери е започнал бизнес от вкъщи и после се е преместил в офис, но в началото всички са били хора с малко ресурси, но страхотни идеи и мечти, които са успели да превърнат в реалност.

Disney. Това е пример за успешен бизнес от вкъщи, роден много преди дигиталната епоха. Рой и Уолт Дисни напускат Средния Запад и се преместват в Калифорния, където създават студио в дома на чичо си. В началото на този бизнес от вкъщи Уолт е средно ниво карикатурист, но пък голям мислител. Той превръща анимацията във форма на изкуство, създава първия говорещ анимационен филм (Steamboat Willie) и заснема първия пълнометражен анимационен филм („Снежанка”). Подобно на много предприемачи , стартирали бизнес от вкъщи, Дисни претърпява много възходи и падения, включително загуба на права на най-големия си хит, Осуалд Заека, което го води почти до фалит. Но именно този проблем води до създаването на Мики Маус. Дисни е визионер, който знае на какво ще се радват хората, и така успява да превърне бизнеса от вкъщи в компания за милиарди.

Mattel. Днес Mattel е известен като компания за играчки, но през 1945 г. това е бизнес от вкъщи, произвеждащ рамки и ръководен от гараж от Харолд Матсън, Елиът и Рут Хендлър. Няколко години по-късно Матсън продава своя дял на Хендлър. Бизнесът от вкъщи продължава да се развива, като Елиът започва да създава къщи за кукли от остатъците от рамките и тъй като интересът към къщите расте, той изоставя изцяло рамките. Хендлър рекламират своите играчки чрез телевизионното шоу „Мики Маус клуб“, създадено от друг успял бизнес от вкъщи – този на Уолт Дисни. По-късно, през 1959 г., Рут Хендлър създава куклата Барби. Оттогава бившият вече бизнес от вкъщи Mattel се разраства и включва много продуктови линии, като Fisher-Price, Hot Wheels и Matchbox Cars, кукли American Girl и настолни игри.

Apple. Всички знаете, че Apple е стартирал като бизнес от вкъщи. През 1976 г. Стив Джобс и Стив Возняк разработват оригиналния компютър Apple в гаража на Джобс. Хобито на Возняк и визията на Джобс за това, което личният компютър може да направи за обикновените хора, превръщат този бизнес от вкъщи в един от най-успешните в света.

Hewlett Packard. Знаете ли, че Hewlett Packard също е започнал като бизнес от вкъщи? Бил Хюлет и Дейв Пакард стартират HP през 1939 г. в гаража на Пакард в Калифорния. Компанията набира скорост, когато нейният аудио осцилатор е купен от друг бизнес от вкъщи, този на Уолт Дисни. С течение на времето компанията започва и изработката на компютри, принтери и други технологии.

Как да правите успешен бизнес от вкъщи

След всичко, което прочетохте, сигурно вече сте убедени, че бизнесът от вкъщи може да е точно толкова успешен, колкото и всеки друг. Но това съвсем не означава, че успехът на всеки бизнес от вкъщи е гарантиран.

За да стартирате, поддържате и доведете своя бизнес от вкъщи до прогрес, е нужно да познавате не само спецификата на работата, с която сте се захванали, а и тънкостите на съвременния пазар. Трябва да имате познания по управление на финанси, маркетинг и най-вече правилна философия и отношение към бизнеса от вкъщи.

Книги за бизнес от вкъщи

Най-лесният начин да научите всичко необходимо, за да създадете успешен бизнес от вкъщи, е да четете книгите на хора, които вече имат достатъчно опит и постижения в областта.

И ако мислите, че нямате време за четене на книги за бизнес от вкъщи, препоръчваме ви да се запасите с подходящи аудио книги, които да слушате, докато шофирате, пътувате тренирате или домакинствате. В нашия каталог има световноизвестни заглавия на книги, посветени на това как да стартирате бизнес от вкъщи и как да го направите успешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав