Робърт Кийосаки – Богат татко, беден татко (Аудио книга) – Статия

 

„Повечето време животът не ти говори. Той просто те бута насам-натам.  С всяко побутване той ти казва: „Събуди се. Има нещо, което искам да научиш.

– Робърт Кийосаки


 

Преди да си закупите и най-важно, да започнете да следвате съвети от аудио книга за финанси и инвестиране, мисля че е най-належащо да разберем кой е автора.

Робърт Кийосаки е най-известен с написването на поредицата „Богат татко, беден татко“, но за да стигне до там му е трябвало време. Той е имал два бизнеса, които са фалирали, но точно тези фалити го правят велик учител за личните финанси. Чрез тях той разбира какво да се прави и какво да не се прави, за да забогатееш и се отдава в преподаването на всичко, което е научил. От там идва и написването на „Богат татко, беден татко“ и всички други книги след нея.

„Има разлика между това да си разорен и беден. Когато си разорен, то е временно, а когато си беден, то е завинаги.“

 

За кого е тази аудио книга и защо да я слушате ?

 

Любимият ми урок от нея, който отвори очите ми към една изцяло нова перспектива, която дори не бях и подозирал, е че не е важно колко пари изкарваш в момента, не е важно какво притежаваш – било то колко скъпа е колата ти, в каква къща живееш, в какви ресторанти се храниш или какви дрехи носиш, а че ако не знаеш какво да правиш с тях, когато остарееш или не можеш да продължиш да работиш по каквато й да е причина, те изчезват.

„Да имаш хубава кола и къща не значи, че си богат и знаеш как да изкарваш пари.“


„Богатството ни се изразява в следното:

Колко дни сме в състояние да оцелеем без да работим… или, ако спрем да работим днес, докога ще оцелеем?

 

 

Аудио книгата започна моят път на финансово просветление, като ме накара да мисля не само как да си намеря добре платена работа, където да чакам заплата всеки месец, а как да започна да правя инвестиции, които ще се изплащат сами и ще ми носят пасивен доход, без да трябва да правя каквото и да било, те сами се изплащат. Дали това ще бъде постигнато ако създам свой собствен бизнес или да купя недвижим имот, който да дам под наем и след като момента е подходящ да го продам на цена по-висока от тази, когато съм го купил, избора е изцяло мой, както и ваш!

 

Мисля че аудио книгата е подходяща за всеки един човек на тази земя, защото автора обяснява всичко по много прост и разбираем начин. Всеки трябва да вземе своят финансов живот в свои собствени ръце, защото без значение колко висши образования имате, никой не ви учи, никой не ни учи как да инвестираме парите, които изкарваме и затова повечето хора остават бедни или в средната класа.

„Навикът да харчат, който са си иградили, ги карат да търсят все по-големи доходи. И дори не осъзвават, че истинската причина за финансовите им затруднения идва от това как точно решават да похарчат заплатата си.“

Линк за изтегляне на аудио книгата: Робърт Кийосаки – Богат Татко, беден татко (Аудио книга)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав