Воинът на светлината – Паулу Коелю (Аудио книга) – Статия

Паулу Коелю - Воинът на светлината (Аудио книга на български) от audiobookbg.com

Паулу Коелю е написал „Воинът на светлината“ по-скоро като наръчник за личностно развитие, който да държите винаги близо до себе си, защото винаги има нещо ново да научите ( в зависимост как се е променил вашият живот и вашата перспектива) или нещо, което искате да си припомните.

В аудио книгата има много уроци, много мъдрости, които може да се научат, но любимата ми извадка до този момент, е че както се държиш със хората около теб, така и ще се държиш към себе си.

Нека дам пример:

 

Ако всеки ден се срещам с приятели и с тези приятели не спираме да говорим зад гърбовете на хората, какви са най-новите клюки, присмиваме се на хората, които минават или просто си имаме приятел от групата, който тормозим. По този начин ние засаждаме зърно на лошо отношение в нашето съзнание.В резултат на тези дейсвтия следващият път, когато мина група от хора и започнат да се смеят, първото нещо, което ще ми дойде на ум е как аз съм се смял на минаващите хора и как те сега се смеят на мен. Като реално най-вероятно въобще не са ме и забелязали, а просто се смеят на думите на някой, който ги е развеселил. Ако продължа да се движа с тези приятели и ако продължа да се отнасям така с околните, моето самочувствие ще спадне много ниско, няма да мога да се доверявам напълно на никого и ще започна да губя ценни връзки в живота ми или такива каквито би били ценни, но чрез моето негативно оношение, аз дори не ги започвам.

Сега нека дам по-позитивен пример:

Ако всеки ден отдам малко от моето време, за да оценя околните, как те се трудят, за да постигнат своята цел в живота, че и те също страдат и преминават през също толкова трудности, колкото и аз, по този начин ще покажа съпричастност към тях, и когато аз преминавам през някоя трудна ситуация ще бъда там за себе си. Това покачва моето самочувствие и моята съпричастност към мен самия, както и към околните, което създава спирала на позитивност и се отразява на всички аспекти в моя живот по позитивен начин (независимо колко е голям или малък). В този случай, като минавам покрай други хора, които започнат да се смеят след като ги подмина, дори самата мисъл, че може да се смеят на мен, няма да бъде там (дори и да се смеят на мен, това показва много повече за тях отколкото някога би показало за мен).

Това са само два примера, които показват как отношението към хората може да повлияе на нашия живот. За да видим дървото, първо трябва да обърнем внимание на гората!

 

Аудио книгата е за тези от вас, които искат да мислят над нещо, което би променило вашата перспектива към всекидневния живот.

Като завършек, ще ви оставя с няколко цитата, които ,също така, ми харесват много.

„Няма воин на светлината, който да не се е боял да влезе в битка.


„Воинът знае, че ангел и демон си оспорват ръката, която държи сабята.

Демонът казва: „Няма да издържиш. Няма да улучиш точния момент. Страх те е.”

Ангелът казва: „Няма да издържиш. Няма да улучиш точния момент. Страх те е.”

Воинът се учудва. Говорят едни и същи неща.

Тогава демонът продължава: „Позволи ми да ти помогна.” А ангелът казва: „Ще ти помогна.”

В този миг воинът разбира каква е разликата. Думите са същите, но съюзниците са различни.

Тогава той избира ръката на своя ангел.”

 

Линк за изтегляне на аудио книгата: Пауло Коелю – Воинът на светлината (Аудио книга)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав