Дан Милман – Пътят на мирния воин (Аудио книнга) – Статия

Дан Милман - Пътят на мирния воин (Аудио книга) - audiobookbg.com

 

 

„Стой в настоящето. Не можеш да направиш нищо, за да промениш миналото, а бъдещето никога няма да дойде такова, каквото го планираш или очакваш“

– Дан Милман, „Пътят на мирния воин“


Дан Милман е написал „Пътят на мирния воин“ не само като незабравима история, но и като аудио книга за личностно развитие. Авторът е базирал историята на събития, през които е преминал самият той, от ранните години на своя живот.

 

За кого е тази аудио книга и защо бихте я слушали?

 

Тя сама по себе си е фантастична аудио книга с много добра история, която ще ви плени още от първите й части до самия край. Ако съсредоточите вашите мисли върху уроците, които ви дава, ще се докоснете до мъдростите от авторовия живот. Аудио книгата е за всеки – от хората, които обичат приятна история, до тези, които искат да подобрят живота си по какъвто й да е начин и всички по средата.

 

Моят любим урок е за нашите реакции към дадено нещо или по-конкретно нашите първи реакции и как те не определят какво ще извършим в дадена ситуация.

Да кажем, че решите да почнете диета. Първите няколко седмици Вие я съкрушавате, имате чувството, че никой или никоя храна не може да ви бутне от пътя към вашата цел. Обаче към края на втората седмица започва да ви се яде нещо сладко, нещо което не бива да ядете. Каква е вашата първа реакция? Да кажем, че изпитвате силно желание да хапнете само една хапка от дадена храна. Вие знаете, че няма да е само една хапка, ако го направите ще изядете цялото нещо, защото идват следните извинения – „Е, вече съм започнал/а, най-добре да я изям цялата.“, „Вече изядох цяла бисквитка, този ден вече не е изцяло чист, най-добре да се насладя, днес ще ям каквото ми се яде.“ и оттук ще започне вашето потъпкване на толкова усърдно положения труд. Да кажем обаче, че не се поддадете на тези реакции, че вместо да се предадете на „Тъмната страна“ решите да направите нещо съвсем различно като например да изслушате някоя аудио книга, за да се разсеете от изкушенията. Вие сте се опълчили на вашата първоначална реакция и сте взели съзнателно решение, да направите нещо различно и по-полезно. По този начин човек се развива, като застане на пътя на всичко в неговото тяло, което му казва да спре и да се предаде (от мисли до чувства) и въпреки това реши да продължи! По този начин тренирате волята си, което ще ви помогне в много по – трудни ситуации от тази.


Аз имах много изкушения, които ми създаваха проблеми, не само в диетата, а и в други аспекти на живота, като мързел, отлагане на конкретна задача до последния момент, страх от говорене с други хора, но това, че страха е там, не значи, че трябва да се прекланям пред него и да изпълнявам каквото ми казва. Аз направих съзнателно решение да се противопоставя срещу него и да направя точно обратното на това, което ми казваше. Не казвам, че страха изчезва, казвам, че вече не ме контролира въпреки че все още е там, но в по-малка степен.


Най-хубавото нещо на тази аудио книга, е че нещата са казани под формата на история и по този начин те са интересни и по-лесно изпълними. Тя ви дава набор от действия, които може да изпълните сега, точно в този момент. Не е само суха теория, която никога няма да използвате в живота си.

Линк за сваляне на аудио книгата: Дан Милман – Пътят на мирния воин (Аудио книга)

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав