Дейл Карнеги – Как да печелим приятели и да влияем на другите (аудио книга) – статия

Дейл Карнеги – Как да печелим приятели и влияем на другите

 

“Ако искате да променяте хората, започнете от себе си.”

– Дейл Карнеги


Един от най-важните съвети, които Дейл Карнеги дава в „Как да печелим приятели и да влияем на другите“, е самото отношение към хората като цяло.

Заглавието на аудио книгата може да е подвеждащо, но уроците, дадени в нея, са едни от най-честните и искрени начини да се сприятеляваш с хората около теб.

Какво може да се научи от тази аудио книга, защо е добра?

Ще се повторя, като кажа, че най-важния урок е този за отношението към околните. Карнеги казва, че за да се сприятелим с някого и да оставим добро впечатление, най-важното нещо е да проявим искрен интерес към човека, с когото искаме да се сприятелим.

Преди да се докопам до тази аудио книга моята представа за оставяне на добро впечатление беше, че аз трябва да говоря за себе си и да покажа колко съм „велик“, но много бързо осъзнах, че това е бил един от най-добрите начини да накараш хората не да те харесат, а да те помислят за егоцентрик, който говори непрекъснато за себе си и не се интересува ни най-малко от човека, с когото говори.

След като започнах да проявявам интерес (много е важно интересът да е искрен) повече към човека, с когото разговарям, толкова повече започнах да осъзнавам колко е лесно да се сприятеляваш с нови и интересни хора. Може да се питате, защо този начин е по-добър от предния. Защото любимата тема за разговор на всеки е да говори за себе си. Запомнете това и проблемите, които сте имали преди, когато сте се запознавали с нови хора, ще започнат да намаляват драстично!

Като оставим настрана уроците, които са безценни, има още едно нещо, което е незаменимо в тази аудио книга, а това са плановете за действие дадени след всеки урок. Това, лично на мен, ми спести изключително много време, което по принцип бих отделил, за да измисля как точно мога да приложа всеки един урок, което според мен ще се хареса изключително много и на вас, защото никой не обича да губи време в мислене, когато може да използва същото това време за прилагане на научената информация! Точно затова ще видите промяната в отношението на хората спрямо вас, почти моментално.

Книгата също е доста практически насочена и накрая на всяка глава са изкарани най – важните принципи от нея, за да не си губите времето да слушате всяка една глава отново и отново. Дейл Карнеги казва, че, за да извлечете максимална полза от тази аудио книга, трябва да си припомняте споменатите принципи в нея поне по един път в месеца. Тази аудио книга е дълга около 8 часа и не всеки човек има времето да я слуша всеки месец. Заради това той изкарва най – важните неща накрая на всяка глава. А също така, той всички принципи, казани в аудио книгата, не са теоритични. Той не иска да заучавате някаква суха материя. Той иска да изпробвате принципите, защото това е най – лесният начин, те да бъдат запомнени.

В аудио книгата на Дейл Карнеги – “Как да печелим приятели и влияем на другите” авторът използва много прости концепции и ги описва с множество примери. Преди да започне да преподава негови собствени курсове, той е бил универтитетски професор и е открил, че този начин на обучение работи много добре с неговите студенти. Ние също смятаме така, защото всички примери са лесни за разбиране и се помнят лесно. А на всичкото отгоре, са и лесно приложими в реалния живот.

Ако имате въпроси относно аудио книгата, не се притеснявайте да ги зададете в секцията за коментари отдолу, с радост ще отговоря на всеки един от тях!

Ако тази статия Ви е харесала, може да изтеглите аудио книгата от този линк: Дейл Карнеги – Как да печелим приятели и влияем на другите

 

 

 

 

One thought on “Дейл Карнеги – Как да печелим приятели и да влияем на другите (аудио книга) – статия

  1. Pingback: 5 Аудио книги, които ще променят живота ти! - Audiobookbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав