Електронните книги и аудио книгите

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 3

Електронните книги

Електронните книги стават все по – популярни заради своето удобство пред хартиените книги.

Това е разбираемо. На един четец, човек може да събере хиляди електронни книги. Ние не можем винаги да носим със себе си цялата ни библиотека от хартиени книги, но електронните книги ни позволяват да правим точно това.

При първата поява на електронните книги, хората са ги отхвърлили като вариант за четене, защото единствените устройства, на които са можели да ги четат, са били мониторите, които изморяват очите след продължително четене.

Но, когато се появили електронните четци, електронните книги започнали да става все по – популярни сред читателите, защото те нито изморяват очите, имат дълъг живот на батерията, можете да носите цялата библиотека със себе си и са удобни за носене в чанта.

Те позволили на всички да четат електронни книги в метрото, в автобуса, на училище, на работа.

Един интересен факт е, че книгите с мека корица влезнали в масово производство през 1930г. Интересното е, че идеята за електронните книги била дошла по същото време на писателя Боб Браун, който дори написал книга на темата за електронните книги и електронните четци.

Дори през 1930г. той е знаел, че трябва да се направи някаква иновация в света на книгите. След 40г. идеята на Боб Браун за електронните книги станала реалност. Майкал Харт започнал Project Gutenberg през 1971 и дигитализирал някои книги в електронни книги. Също така една от водещите компании за производство на CD дискове записала 50 електронни книги на дискове и започнала да ги продава на американския пазар.

През 1998г. имало четири важни събития: 1) Първите електронни четци за електронни книги били пуснати на пазара. 2) Първият ISBN код е бил издаден на елетронна книга. 3) Американските библиотеки започнали да предлагат безплатни електронни книги на обществото чрез техните сайтове. 4) Google е бил създаден.

През 2000г. Стивън Кинг публикувал една от своите книги само и единствено като електронна книга и след 2 години 2 от най – големите издателски къщи в Америка започнали да предлагат електронни книги.

През 2007г. Амазон пуснали своя Киндъл и променили света на електронните книги. 2 години по – късно Барнс анд Нобъл пуснали своята версия на електронен четец.

През 2010г. имало доста голямо търсене на електронните книги, защото: 1) Apple пуснали своя iPad с опцията за четене на книги чрез iBooks, продавайки повече от 500 000 електронни книги за по – малко от месец. 2) Електронният магазин за електронни книги на Google е бил пуснат. 3) В един отчетите на Amazon се видяло, че били продадени повече електронни книги от книги с твърда корица.

нес човек вижда много видове цифрови публикации. “Електронните” или цифровите книги могат да идват като PDFs за печат, подобрени PDF файлове с хипервръзки и вградени файлове или формати “true eBook”: EPUB или MOBI файлове. EPUB е най-често срещаният и непатентован формат, използван от повечето държавни агенции, търговски издатели и библиотеки, и може да се използва на различни устройства и софтуер от различни доставчици. MOBI или AZW се използва от Amazon за своите Kindle читатели и софтуер. Електронните книги.

НАТИСНЕТЕ ТУК, за да видите малко повече за аудио книгите, които са алтернативата.

Повече информация

Повече информация за книгите

EPUB и MOBI са формати за “истински електронни книги”, защото предлагат текст с възможност за преоразмеряване и преоразмеряване, като автоматично се приспособяват към шрифта и размера на екрана и ориентацията (портрет или пейзаж), зададени на използваното електронно четящо устройство или софтуер. (За повече информация, прочетете нашия блог пост “Правителствени електронни книги, направени лесно и понякога свободни”). Електронните книги

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 3

Читателите изтеглеват цифрови публикации в своя специализиран eReader като Kindle или Nook или те го изтеглят на компютъра, преносимия компютър или мобилния си компютър или таблетен компютър. Ако не е специално устройство за четене, потребителят трябва първо да има софтуер на устройството си, за да му позволи да прочете формата на електронните книги, които е изтеглил. За да научите повече за форматите на електронните книги и да намерите безплатен софтуер, за да четете EPUB електронни книги на вашия компютър или мобилно устройство, прочетете подробната страница на Читателите и форматите на електронните книги в държавната книжарница на САЩ.

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 3

Списанията също са на разположение в цифров формат, но обикновено съдържанието им с голямо изображение ги прави по-подходящи за четене на цветни таблети и настолни компютри, отколкото смартфони или черно-бели eReaders с по-малки екрани или без цвят. Zinio.com, известен като “Най-голямото настолно изложение в света”, е един от сайтовете, където читателите могат да търсят и да се абонират за дигитални списания или да купуват отделни издания. Електронните книги

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 1

GPO Услуги за цифрово публикуване: “Подпомагане на федералните агенции да информират Америка”

В допълнение към подпомагането на Федералните агенции да проектират, печатат, популяризират и разпространяват физически публикации, GPO вече години помага на нашите федерални агенции партньори да проектират, преобразуват, разпространяват и популяризират и дигитални публикации. От електронни книги до аудиокниги, PDF файлове до електронни периодични издания, MP3 към мобилни сайтове, GPO работи с федералните агенции, за да не ги подпомага само в производството на най-добрите цифрови публикации в правилните формати, но и да увеличи собствените си усилия за разпространение за да получат възможно най-голяма публика за публикациите си. Електронните книги

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 2

Днес предлагаме пет области на цифрови (и печатни) публикационни услуги на американските федерални правителствени агенции в изпълнителната, законодателната или съдебната власт:

  1. Публикуване Консултантски услуги: Имате ли нужда от съвет какви формати са най-подходящи за вашето съдържание? Трябва да знаете как най-добре да структурирате и изградите своята дигитална публикация, за да гарантирате нейното широко използване и разпространение? Ние предлагаме безплатни консултантски услуги на Федералните агенции, за да Ви помогнем да получите тези проекти на прав път.
  2. Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 2

2.Дизайн Услуги: Вашата агенция се нуждае от помощ при разработването и производството на цифрови или печатни публикации, от фотография, видеозаписи, копиране, оформления и др.? Нашите тарифни услуги могат да бъдат наети, за да ви направят това, като за начало трябва да имате само междинна агенция.

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 1

Услуги за конвертиране на електронни книги: Вие сте федерална агенция, която вече има печат или списание, които искате да превърнете в цифрова публикация? Или имате един цифров формат като обикновен PDF, който трябва да конвертирате в друг формат, така че повече клиенти да могат да го използват? Предлагаме услуги за конвертиране въз основа на такси, за да превърнете тази публикация в цифрови формати, готови за търговско разпространение.

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 2

Услуги за разпространение: След тази работа, която създава перфектните цифрови книги и списания, трябва да сте сигурни, че достигат възможно най-широката целева аудитория. Програмата за продажби на GPO предоставя мрежа от най-популярните услуги за разпространение и електронни книги и сайтове в света, включително Google Play, Apple iTunes, Barnes & Noble, MyiLibrary, Overdrive и Zinio (за електронни списания и списания) . Ако дадена агенция има печатни книги или постери, карти или MP3 файлове, електронни книги или аудио книги, GPO може да помогне на агенциите да разпространяват публикациите си чрез най-добрите канали по целия свят. Научете повече в каналите за електронни книги за раздела Федерални публикации по-долу или посетете страницата ни за електронни книги и цифрови услуги. (Обърнете внимание, че библиотеките могат да намерят линкове към публикувани електронни книги на правителството на САЩ в специалните електронни книги на Програмата на Федералната депозитарна библиотека на GPO на страницата на GPO.)

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 3

Промоционални услуги: След като вашата цифрова публикация се появи на всички тези канали, как карате клиентите да я намерят? За позиции в програмата за продажби на GPO пускаме на пазара цифрови публикации на нашите федерални агенции чрез различни методи, които могат да включват: публикации на този широко прочетен блог на Government Book Talk; публикации в други социални медии като Pinterest, Twitter, Facebook и др .; насочени насоки и прессъобщения; листовки, каталози и друга директна поща; събития на живо и уеб-семинари; маркетинг за търсене; сигнали до Федералните депозитарни библиотеки за заглавието; и нашата безплатна абонаментна услуга “Нови заглавия по теми”, за да назовем само няколко от многото ни промоционални инструменти.

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 3

Програмата за продажби на GPO управлява Електронните книги за федералното правителство

По този начин GPO е създала най-голямата програма за разпространение, достъпна за Федералните агенции, за да “накарат своите електронни книги, където потребителите ги търсят”, като подпишат партньорства с най-добрите eBook и eMagazine дистрибуторски услуги в света и разширяване на нашата онлайн книжарница, електронни книги.

Електронните книги и аудио книгите (Аудио книги на български език от Audiobookbg.com) - електронни книги - 3

За да се възползват от сложните технологии и партньорства за разпространение, които GPO създаде за федералното правителство, федералните агенции могат да изберат един от двата модела за GPO, за да разпространяват своите цифрови публикации:

а) ПЛАТЕН СЪДЪРЖАНИЕ: Съгласно този модел, вместо да се плаща на Федералната агенция GPO за разпространение и популяризиране, разходите за разпространение и промоционални услуги на GPO (включително сложни метаданни и оптимизация на търсенето) се възстановяват чрез продажбата на електронната книга цена. Електронните книги

б) СВОБОДНО СЪДЪРЖАНИЕ: Ако обаче Федералната агенция реши, че цифровата публикация трябва да бъде безплатна за обществеността чрез всички търговски канали, агенцията може да плати на GPO скромна такса за разпространение и промоционални услуги, а електронната книга ще бъде предложена за безплатно за обществеността. Електронните книги

Електронни канали за федерални публикации

Каналите на електронните книги на GPO: Освен каталогизирането на цифрови публикации в каталога на публикациите на правителствата на САЩ, съхраняването на някои от FDsys и изпращането на копия до Федералните банки за депозити, ние разпространяваме свободни и платени електронни книги на американското правителство Електронните книги.
Всички електронни книги, налични в държавната книжарница на GPO в САЩ, са без DRM
Всички електронни книги, налични в американското правителствено книгоразпространение на GPO, са без DRM, без ограничително управление на цифровите права. Електронните книги
Тъй като ние оптимизирахме навигацията и търсенето на нашия сайт, за да улесним намирането на Федерални електронни книги по агенции, теми и / или формати, много заглавия виждат повече изтегляния тук, отколкото на търговски сайтове като Google или iTunes, собствени уеб сайтове. Електронните книги

Също така, допринасяйки за нарастващата популярност на обществеността за получаване на електронни книги от американското правителствено книгоразпространение е фактът, че за разлика от електронните книги, закупени от частни дистрибутори на електронни книги, дигиталните публикации на американското правителство Online Bookstore са без DRM (без управление на цифровите права) , което означава, че те не са ограничени до едно устройство или производител и могат да бъдат изтеглени няколко пъти.

Търговски електронни канали: Apple iTunes iBookstore, книги на Google Play eBookstore, книжарница Barnes & Noble Nook, Powell, eBookPie, дизелов eBookStore (САЩ) и др. Електронните книги
Публични библиотеки в САЩ: Библиотеката Overdrive Digital Distribution предоставя електронни книги на покровители на обществената библиотека в цялата страна.

Електронните книги
Академични електронни канали: EBSCO, MYiLibrary, AcademicPub и други.

Цифрови канали за списания: Zinio.com по света дистрибуция на цифрови списания и списания.
Представени електронни книги, налични сега в американската книжарница на САЩ

Предлагайте богат избор от всички федерални електронни книги, свободни от DRM.

БЕЗПЛАТНИ ЕЗИК: Някои от най-добрите безплатни електронни книги, достъпни сега от американската книжарница на САЩ, включват:

План за изпълнение на FAA NextGen (ePub eBook) определя пътната карта на Федералната авиационна администрация за бъдещето на въздушния транспорт в Америка.
Понзиониум: Как измамливите художници изчезват от Америка (ePub eBook) е неделяща електронна книга за скандалните измамни инвестиционни измами, измамите им, как са хванати и как потребителите могат да избягнат да се оправят. Електронните книги
Докладът на Уорън Комисията: Официалният доклад за убийството на президента Джон Ф. Кенеди (PDF) Все още спорен 50 години по-късно, това е пълният доклад от 889 страници от комисията на президента за убийството на президента Кенеди.

Електронните книги в САЩ

Други популярни заглавия: Ето някои от по-новите и по-популярни Федерални електронни книги, свободни от DRM, достъпни от правителствената книжарница на САЩ:

Споразумения за свободна търговия: 20 начина да развиете бизнеса си (ePub eBook) Книгата предоставя подробна информация за най-добрите перспективи, прозрения за икономическата и политическа ситуация, съвети за бизнес култура, безплатна и евтина помощ за навлизане на всеки пазар на страната, правителството е договорило преференциален достъп за американските компании.
Армията на САЩ и експедицията “Люис и Кларк” (ePub eBook) са ангажиращи с ролята на американската армия в експедицията “Луис и Кларк”, официално наречена “Корпус на доброволци за Северозападна Дискавъри”.
Източници на оръжие Иновации в Министерството на отбраната: Ролята на вътрешните изследвания и развитие, 1945-2000 (ePub eBook) изследва историческата еволюция на този процес по време на Студената война до края на двадесети век, съсредоточена специално върху съдържанието, обхвата, организационната структура и управлението на собствените научноизследователски и развойни дейности в армията, военноморските сили и военновъздушните сили. Електронните книги. Това не е само една изчерпателна история на военната научноизследователска и развойна дейност в САЩ, а по-скоро широк исторически преглед на променящите се институционални модели на технологични иновации в рамките на големите оръжейни лаборатории на Отдела на отбраната. Електронните книги
Дълбока вода: Бедствието в Персийския залив и бъдещето на офшорните сондажи, доклад за президента, януари 2011 г. (ePub eBook) е официалният доклад на президентската комисия, назначен да разследва катастрофата с петролния разлив на Deepwater Horizon, да анализира причините и последиците от нея, необходимите действия за минимизиране на подобни рискове в бъдеще. Докладът на Комисията предлага американската общественост и политиците да разполагат с най-пълната налична информация за случилото се в Персийския залив и защо и предлага действия – промени в поведението на компаниите, реформа на правителствения надзор и инвестиции в научни изследвания и технологии – необходими, отговарят на енергийните нужди на страната.

 

Електронните книги и аудио книгите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав