Защо хората не успяват?

Аудио книги на български език от audiobookbg.com

Защо хората не успяват?

Този въпрос от доста време ми се върти в главата и искам да споделя някои мои размисли с вас.

 

Книгата на Робърт Кийосаки – Богат татко, беден татко е била продадена в повече от 26 000 000 (милиона) екземпляра. 26 милиона!

 

Но да не би случайно 20% от хората, които са прочели книгата или са изслушали аудио книгата, да са станали милионери? Най – вероятно по – малко от 10% са станали по – финансово грамотни.

 

Защо се получава така?

 

Защото ги е страх да се чувстват некомфортно

Напълно нормално е да се чувстваме некомфортно, когато правим нови неща. Та този инстинкт ни е спасявал толкова пъти, защо въобще бихме се съмнявали в него?

 

Винаги, когато извършваме ново действие, непознато за нас или пък нахлуваме в непознатото, ние усещаме това чувство на некомфортност. Например, първият път, когато отидехте на работа или пък когато започнахте да ходите на някакъв спорт, НЕ сте се чувствали комфортно.

 

Аз не се чувствам комфортно, когато вземам студени душове, но след това денят ми е просто чудесен. Даже студените душове са прекрасен пример. Когато студената вода те удари, сърцето ти бие по – бързо, дишането ти е по – интензивно, но след като всичко това свърши, се чувстваш много по – добре и денят минава по – успешно.

 

Но нека погледнем на това чувство от една друга гледна точка. Независимо от това какво прави, винаги ще го има това чувство на дискомфорт. Защо да го виждаме като нещо, което стои на пътя ни, вместо като звезда, която ни води към успеха?

 

Сега като погледна назад и се замисля, периодите, през които не съм чувствал некомфорт, са били периоди на бавен растеж и (не)развитие.

Защото не прилагат принципите в аудио книгите.

 

Има голям брой хора, които слушат дадена аудио книга, само за да могат да кажат, че са я прочели. Тоест, те се опитват да изслушат аудио книгата по най – бързия начин, без да вникнат в концепциите, които се излагат в аудио книгата.

 

Аз се намирах в същото положение преди няколко години. Опитвах се да запълвам времето си с четеното на фентъзи книги, четях доста книги, но сега нито мога да ви кажа кои книги съм прочел, нито си спомянм за какво става въпрос в 95% от книгите. Правех го само, за да мога да кажа, че съм прочел еди си коя книга и да си напомпам егото.

 

Но какъв е смисълът да изслушаш 100 аудио книги, ако след това няма да използваш нито един принцип от тях? Аз предподчитам да изслушам 10 аудио книги, бавно, като си записвам и прилагам принципите. Аз предпочитам да слушам аудио книги, които могат по някакъв начин директно да подобрят живота ми. Например, сега като разрастваме компанията за аудио книги, ще ми се наложи да наема повече хора. Как да наема правилните хора? Какви качества трябва да притежава един човек? И т.н. Това са въпроси, които ме вълнуват и аз бих се слушал и слушал аудио книга, която предлага отговор на тези въпроси. Дори бих я слушал по няколко пъти, за да съм сигурен, че не съм пропуснал нищо важно и да затвърдя това, което съм научил. Няма да мога да кажа, че за 1 месец съм изслушал 15 аудио книги, но ще бъде по – подготвен да реша проблемите си.

 

Другата причина е, че въобще не прилагат принципите, които научават от аудио книгите. Те четат книгата, разбират за какво става въпрос, но никога не предприемат някакво действие. Прочитат как могат да правят повече пари всеки месец, но си остават само с мечтите какво биха направили, ако ги имаха тези пари.

 

Ако имате 50 000лв. и знаете как да ги умножите, но не предприемате действия, то това е същото като да имате 50 000лв. и да не знаете какво да правите с тях.

 

Защото се отказват прекалено бързо.

 

В днешно време всичко трябва да се случва бързо. Имаме ресторанти за бързо хранене. Гледаме филми, в които за 2 часа се случват повече неща, отколкото бихме могли да постигнем за месеци и дори години. Когато искаме да си купим нови обувки, отива в Гугъл и си намираме обувките за 5 минути.

 

Всичко се случва толкова бързо и забравяме, че хората са животни на навика. Всичко, което правим, се основава на навици. Ние сме нашите навици.

 

Навиците не се изграждат за 1 или 2 дена. Те изискват време. Поради тази причина хората много бързо се отказват, защото има несъответствие между техните виждания за това колко бързо се случват нещата и колко бързо наистина се случват.

 

“Компанията, която започнах преди 2 дена, няма приходи от 1 милион лева. Отказвам се!”

 

Това ги кара да не вярват в това, че могат наистина да успеят и се отказват. Но аз обичам да гледам на успеха по този начин: Представете си, че успехът се движи със скоростта на светлината, но вие сте една планета, която се намира на 5 светлинни години от успеха. Той ще ви освети едва след 5 години. Така че единственото нещо, което можете да направите, е да не се отказвате и да ставате все по – добри всеки ден.

 

Защото приятелите им не одобряват поведението им.

 

Когато ви се увеличат сметките за ток, вода, телефон или интернет, това харесва ли ви? Не, нали? Така се чувстват приятели ви, когато започнете да се развивате прекалено бързо. Те не искат да ви изгубят като приятел и затова се опитват да ви покажат колко “гадно” ще бъде, когато изпълните целите си.

 

В това няма нищо лошо, но ще се изправите пред кръстопът. Какво ще изберете – старите приятели или светлото бъдеще? Това да си смените приятели е напълно нормално, когато човек се развива и вижда, че пътищата със старите му приятели се разминават.

Въпреки това, за да вземе човек такова решение, да се раздели с приятели си, е некомфортно и най – често хората избират комфорта пред успеха. Какво бихте избрали вие?

Разбира се, това са моите размишления върху този въпрос. Когато стана милионер, ще ви кажа какво най – много ми е помогнало в моето израстване.


Надявам се тази статия да ви е била полезна! Ако искате да научавате кога публикуваме такива статии, раздаваме купони за намаления на аудио книги, даваме безплатни аудио книги, можете да се включите в нашия бюлетин по – долу.

Желая ви прекрасен ден,

Светослав от Audiobookbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав