Как да накарате някого да направи нещо?

Как да накарате някого да направи нещо? - Аудио книги на български език от Audiobookbg.com

Здравейте!

Докато слушах аудио книгата на Дейл Карнеги – Как да печелим приятели и влияем на другите, си записвах всички важни неща, за които се говореше там.

Сега, докато си четях записките, попаднах на едно доста интересно съждение.
“За да накараш някого да закупи твой продукт, трябва той сам да го поиска.”

Това най – вероятно звучи просто и очевидно, но много хора не го прилагат и след това се чудят защо не са получили желаните резултати. Всички виждаме тези реклами в интернет, които се опитват да ни “пробутат” някакъв продукт, без ние да го искаме.

Когато го чух това в аудио книгата, се сетих за една случка. Бях на един пазар и разглеждах от какво бих имал нужда да си купя. Eдна жена се опита да ми продаде яке, без дори да ме попита дали имам нужда от него или не. Естествено, не си купих това яке.

След това се сетих, че аз правя абсолютно същото нещо. Когато се запознаех с някой нов човек, и се стигнеше до темата за аудио книгите (а това винаги ставаше), аз се опитвах да им продам идеята за аудио книгите, колко готини са те, как ще им спестят време, как ще станат по – умни, богати, мъдри и т.н. През цялото това време не се усетих, че всъщност аз дори не съм ги попитал дали искат да пестят време и да бъдат най – добрата версия на себе си. И в последствие се чудех защо тези хора дори не искат да пробват безплатните ни аудио книги и защо не получавам желаните резултати.

Причината вече е ясна и сега вече няма да повтарям тази грешка.

Най – интересното при тази идея е, че тук не става въпрос само за продаване на продукт или услуга, а за всичко в нашия живот.

Примерът, който се дава в аудио книгата, е доста описателен. Представете си, че след няколко седмици детето ви ще започне да ходи на детска градина, но постоянно ви казва, че не иска и че няма да отиде, каквото и да става. Как ще го накарате да иска да отиде, без да го насилвате? С други думи, как ще му продадете тази идея?

Родителите измислят изключително креативно решение. Решават, че ще превърнат кухненската си маса в „лист хартия“ и ще рисуват с пръсти върху нея. Когато детето вижда колко много се забавляват родителите в това начинание, то им казва, че иска да пробва. Те му отгаварят, че само хора, които са ходили на детска градина, знаят как да рисуват с пръсти.

Денят, в който започнала детската градина, детето станало няколко часа преди родителите си, защото било твърде развълнувано, за да спи и нямало търпение да отиде на детска градина.

Как приложих тази история?

Вече започнах да предлагам повече безплатни аудио книги, защото по този начин, хората ще ги изслушат и ще решат дали биха искали да си закупят някоя от платените аудио книги. Сега няма нужда да им ги „пробутвам“, защото те сами могат да решат дали са им харесали, или не.

А как вие ще приложите този урок от аудио книгата на Дейл Карнеги в живота си? Ще се радвам да науча в секцията за коментари!

Благодаря ви за отделеното време и се надявам да съм ви бил полезен!

Желая ви прекрасен ден,

Светослав

 

One thought on “Как да накарате някого да направи нещо?

  1. Поля says:

    Много благодаря за подаръка! Много отдавна търся книги, които да слушам докато шофирам. Подборът ви е добър! Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав