Ключът към по – добрите взаимоотношения

Ключът към добрите взаимоотношения - Аудио книги на български език от audiobookbg.com

Имате ли перфектна връзка с партньора ви?
Никога не се карате?
Винаги сте на едно и също мнение?
Винаги се разбирате чудесно?
Вашият партньор никога не ви е нервирал?

Ако отговорът на всички тези въпроси беше да, то тази статия не е за вас.

Но, ако все пак сте отговорили с да на някои или всички въпроси, ще научите полезни съвети за подобряване на взаимоотношенията с любимия човек.

 

Първо трябва да разберем каква е причината за по – голяма част от кавгите. Според мен те са неразбирателствата и незачитането на различията.

За да премахнем неразбирателствата трябва да започнем да комуникираме с другия по – ясно и по – добре да изразяваме, това което се опитваме да кажем. Това няма стана изведнъж и постоянно трябва да питаме другия дали ни е разбрал правилно. Отначало това ще ви се стори малко странно, но то е важна част от процеса.

Вътрешно разбираме, че партньорът ни е различен от нас, но понякога просто не искаме да го приемем и си “мислим”, че за няколко часа той ще бъде точно като нас. Това, както знаете, не се случва.

Преди да започнем:

Преди да започнем с решаването на проблемите, трябва първо да поработим върху начина ни на мислене и гледната ни точка.

Когато чуете думата “проблем”, мислите ли си за нещо позитивно? Не? Това е трябва да се промени, защото проблемите са едно прекрасно същество, което иска да бъде изследвано. Когато има проблем, зарадвайте се, защото ще можете да го изучавате, да разберете защо се е породил, как се е стигнало дотук, защо нещата са се слушили така.

Практически съвет:

Сега, като виждате проблемите по един друг начин, е време да започнем със същинската част.

Ще се нуждаете от някакъв материал, който да черпите информация,да го сравнявате с вашия живот и да го надграждате. Препоръчам ви аудио книгата на Джон Грей – Мъжете са от Марс, жените от Венера, защото е в аудио формат и така ще можете и двамата да я слушате, докато релаксирате или отивате на работа в колата или градския транспорт.

В тази аудио книга ще чуете доста обобщения за двата пола (мъжете правят това, жените правят онова) и малко глупости, но избрах тази аудио книга, защото дава разнообразни примери с реални ситуации.

Казах, че е добре да си намерите базов материал, който да надграждате. Какво означава това?

В аудио книгата ще чуете нещо от рода на: „Жените обичат да споделят проблемите си, без да търсят съвет за решаването им.” Действието, което е нужно да се предприемете, е да решите дали виждате себе си в това твърдение. И ако се виждате, да кажете на партньора си, за да знае какво означава това поведение. Ако не, споделете какво правите вие в тази ситуация, така че партньорът ви да е по – подготвен и да разбере защо правите дадено нещо.

Само че аудио книгата няма да ви даде точни насоки като направи това и това. Не, тя не може да ви даде това. Но ще ви даде възможността да видите вашата връзка от една друга гледна точка и ще получите креативни идеи за справяне с проблемите и различията. Вашата работа ще бъде да откриете и други начини, по които връзката би могла да се подобри, да се възползвате максимално от аудио книгата, за да имате полза от нея.

Има и една тактика, която съм забелязал, че работни безотказно. Тя е създаването на правила и речник на кое какво значи.

Например, ако сте забелязали, че винаги започвате да се карате, когато вие или любимият ви човек започне да крещи, създайте си правило да не се повишава тон. Ако не се повишава тон, ще намалите караниците драстично. Така няма да се стига до некомфортната ситуация и ще живеете доста по – спокойно и разбрано.

Наскоро започнах да ходя на уроци по танго и ще ви кажа как можем да използваме основата на тангото в нашите взаимоотношения.

В тангото мъжът води, а жената следва. Когато има такова желязно правило, то няма как да има неразбирателство. Тоест, във всяка една ситуация трябва да решим кой какво ще прави.

Също така, когато мъжът си премести десния крак надясно, жената знае, че трябва премести левия си крак наляво. В тангото жената се научава да “чете” мислите на мъжа и да разчита неговите действия. За един по – щастлив съвместен живот, ще трябва да се научите какво означават действията на другия и как да реагирате на тях, за да не се стига до кавги и разправии.

Ако все още не сте си изтеглили аудио книгата на Джон Грей – Мъжете са от Марс, жените от Венера, можете да го направите ОТТУК.

Надявам се тази статия да ви е била полезна.

Желая ви прекрасен ден,

Светослав

 

 

Svetoslav Todorov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *