Кого искаш да бъдеш?

Кого искаш да бъдеш от Audiobookbg.com Аудио книгите на български език

“Просто бъди себе си.”

Колко пъти сте чували тази фраза? Много, нали?

Но какво всъщност означава да бъдеш себе си? Човек постоянно се променя. Аз не съм същият човек, когото бях вчера, няма и утре да съм същият. Сега кого да бъда? Този, когото бях вчера, този, когото съм днес, или утрешното ми аз?

Някой ще каже, че е най – добре да бъда днешното си аз. Но ето един въпрос към тези хора: какъв е смисълът да бъда днешното си аз, като утрешното ми аз ще бъде по – добро във всяко едно отношение. Защо да губя един ден от живота ми, за да бъда някого, който не се развива в пълния си потенциал?

След това идва въпроса: Добре, като мога да бъда утрешното ми аз, не мога ли да се трансформирам в себе си след 1 година?

Отговорът е да, но не за 1 ден.

Ето какъв е проблемът с това да бъдеш себе си – луташ се от ден на ден, живееш само за днес и нямаш планове за бъдещето. След 1 година ще станеш някого, който никога не си искал да бъдеш и то само защото не си планирал добре пътешествието ти.

Моето решение на проблема – намери си уютно място и помисли за човека, когото искаш да бъдеш. Какво прави той? Как се държи с другите хора? Как реагира на негативните ситуации? Колко пари изкарва? Какви дрехи носи? Каква кола кара?

Искам да си представиш този човек в детайли. Измисли ли образа? Супер! Сега вземи лист хартия и напиши какво по – точно виждаш в него. Кой е този човек? Опиши го.

На следващия ден:

Ставаш от леглото, миеш си зъбите, хапваш нещо и отиваш на работа. Имаш проблем с колега, който много те дразни. Това е прекрасна възможност да започнеш да прилагаш правилата, които вчера измисли. Как би реагирал бъдещето ти аз в тази ситуация? Би ли се ядосал? Как би се справил със ситуацията?

Направи ли това, което бъдещето ти аз би направил? Това е чудесно! Ти току-що направи първата крачка и скоро може би ще бъдеш този човек.

Аналогия на тази система е училището. Ти си учителят, който създава теста, и ти си ученик, който след една година трябва да го реши. Знаеш какви са въпросите и ти остава само да практикуваш всеки ден, за да си вземеш изпита.

Преди около 1 година се запитах какво ме спира да стана човека, когото искам да бъда? Отговорът беше… НИЩО. Нищо не може да те спре да станеш този човек. Освен самия теб, разбира се. Само ти можеш да се спреш.

Бих се радвал да чуя твоя отговор на въпроса: Какво те спира да бъдеш човека, когото мечтаеш да бъдеш?

Благодаря ти, че отдели време да прочетеш тази статия! Оценявам го!

Пожелавам ти прекрасен ден,

Светослав от Audiobookbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав