Лао Дзъ – Дао Дъ Дзин (Аудио книга) – Статия

“Да познаваш другите е мъдрост.
Да познаваш себе си е просветление.
Да управляваш другите изисква сила.
Да управляваш себе си – нужна е мощ.”

– Лао Дзъ, Дао Дъ Дзин

 

 

 

Нещата, които Лао Дзъ е написал преди хиляди години, въпреки че са толкова стари, са също толкова мъдри, колкото са били на времето!

Едно от най-хубавите неща на това произведение е, че информацията вътре не е само нещо, което бихте казали на коктейлно парти, за да изглеждате умно, а неща,които наистина са приложими.

Любимият ми урок от тази аудио книга, е че всеки един от нас притежава еднакви способности, еднакъв потенциал, който чака да бъде пуснат на свобода. Някои просто решават дали да се възползват от него или да се откажат. Оставяме на страна думата талант или нейното най-често разбиране – че таланта е нещо, с което си роден или го имаш, или го нямаш. Грешно! Талантът в моя речник е колко дълбоко искаш нещо и колко време би отделил, за да станеш наистина добър. Нищо повече, нищо по-малко.

Нека дам пример:

Да кажем, че две момчета, нека кръстим едното Иван, а другото Александър, се записват едновременно да тренират бойно изкуство. Иван се справя с всичко от първия път, обаче Александър може да направи само едно или две неща правилно. След време Иванчо стига до първото нещо, което го затруднява наистина. Отнемат му няколко седмици да преодолее своето изпитание. През това време Александър наваксва с нещата, които отначало го затруднявали и постепенно настига Иван. След още три седмици, така да кажем, „талантливото“ момче отново стига пред изпитание. Този път обаче той се предава, а Алекс, момчето, което бихме счели, че няма никакъв талант, вече е подминал нивото, където Иван се е предал. Сега нека попитам един важен въпрос – защо Иван се предаде, докато Александър продължи своите тренировки и го надмина? Защото от самото начало той се сблъсква с трудности, докато Иван е имал само едно или две неща, които са го затруднили. По този начин Алекс е свикнал тренировките му да бъдат трудни и обезкуражаващи, но въпреки това е направил избор да продължи напред. Сега, не казвам, че Иван не е добър и че този вид хора винаги ще се провалят. Просто показвам, че и двамата са почнали от едно и също ниво и двамата са ходили редовно на своите тренировки, но само един е избрал да продължи въпреки препятствията, които е срещал.

 

Аудио книгата би се харесала на всеки, който обича да обогатява своята духовна (или емоционална) интелигентност!

Пожелавам Ви късмет във всички ваши начинания и дълбоко се надявам да изберете пътя на Александър и да постигнете всички цели, които си поставите!

Ще ви оставя с още един цитат от тази аудио книга:

“Тези, които знаят, не говорят. Тези, които говорят не знаят.”

Линк за изтегляне на аудио книгата: Лао Дзъ – Дао Дъ Дзин (Аудиокнига)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав