Марк Аврелий – Към себе си (Аудио книга) – Статия

Марк Аврелий - Към себе си (Аудио книга) от audiobookbg.com

Марк Аврелий – един от най-известните римски императори, известен с неговото неповторимо управление над Римската Империя и също така със своя дневник, който е бил предназначен за припомняне на всички неща, които е научил през живота си, за да управлява успешно. В днешни времена този дненик е преработен в аудио книга – „Към себе си“.
С какво може да ни интересува този дневник? В него се съдържа информацията за ученията на една древногръцка философия – стоицизма. Въпреки че е била измислена три века преди христа, тя е също толкова приложима както е била тогава, така и сега!

Ако не сте сигурни дали тази аудио книга е за вас, ще ви разкажа как тя подобри моят живот и как би подобрила вашия.
Едно от нещата, които се подобриха след изслушването на аудио книгата беше моето самочувствие. Преди това, то беше много ниско и се влияех от мнението на другите много повече, отколкото се влияя сега. Когато някой коментираше над нещо, което правя, или външния ми вид, като цяло нещо свързано с мен самия, ми отнемаше цял ден, понякога и няколко последователни дни, за да превъзмогна обидните думи. Дори сега не мога да кажа, че съм 100% процента неповлиян от думите на околните, но мога да кажа със сигурност, че вместо да бъда закован на едно място, с обидните изказвания на обидилия ме човек, цели дни или седмици, те са в главата ми само за няколко минути преди да продължа с моите задачи. Има няколко цитата, които ми помогнаха да надмогна този проблем:
„Всичко, което чуваме, е мнение. Не е факт. Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина.“
„Най-доброто отмъщение е да бъдете различни от тези, които ви нараняват.“
„Често съм се чудил как става така, че всеки човек обича себе си повече от всички останали хора, но все пак отдава по-малко значение на собственото мнение за себе си, отколкото на мнението на другите.“
Ако и вие сте като мен и имате същия проблем, не се притеснявайте, щом аз успях да го преодолея със сигурност и вие ще можете.

Ако искате да видите как Римският Император – Марк Аврелий, е прилагал философията на стоицизма, и е преодолявал изпитанията, които му се хвърляли на пътя, ви препоръчвам тази аудио книга!

Допълнителни цитати:
„Когато се събудите сутрин, помислете каква ценна привилегия е да сте жив – да дишате, да мислите, да се радвате, да обичате.“
„Каквито са вашите обичайни мисли, такъв ще бъде характерът на вашия ум; защото душата е обагрена от мислите.“
”Нашият живот е такъв, какъвто го правят нашите мисли.“

Линк за изтегляне на аудио книгата: Марк Аврелий – Към себе си (Аудио книга)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав