Мисли върху аудио книгата “Науката да станеш богат”

Мисли върху аудио книгата "Науката да станеш богат" от audiobookbg.com

Здравейте!

Както знаете, наскоро публикувахме аудио книгата “Науката да станеш богат”. Аз я бях чел преди това, но, докато я слушах, си записах някои неща, които ми харесаха, и някои, с които не съм съгласен.

Бих искал да ги споделя с вас и да ми кажете какви мисли породи тази аудио книга у вас. Ако все още не сте си я изтеглили, можете да я изтеглите ОТТУК напълно безплатно.

Първо ще споделя някои неща, които не ми харесаха.

Казва се, че средата няма значение. И по – точно се казва, че, ако някой в твоя град или страна е успял, значи и ти можеш да успееш.

Според мен това не е напълно вярно, защото изводът, който съм си направил досега, е, че средата играе огромно значение. Ако аз си комуникирам с интелигентни и мотивирани да успеят хора, а някой друг с лениви и мързеливи хора, кой има по – голям шанс да успее?

Постоянно се срещам с хора, които са по – успешни от мен, за да се развивам по възможно най – бързия начин и да се мотиварам да работя по – здраво.

Това ми напомня за една история на Патрик Дейвид, който е предприемач в застрахователната индустрия. Той разказва, че, докато е работил като представител на един фитнес клуб, е отишъл на парти, организирано от мултимилионер. Естествено, там всички гости пристигали със скъпи коли, готини дрехи, а само той дошъл с почти разбита кола. Запознал се с хора, които изкарвали милиони долари на година, докато самият той едвам свързвал двата края.

След края на партито искал и той да бъде по – успешен и да прави повече пари. Но как човек да не иска? Когато има такава среда около себе си, няма как да не бъде мотивиран да се подобри. Ако се срещаш с хора, които са на твойто ниво, къде ще бъде мотивациацията постоянно да бъдеш по – добър?

 

Казва се също, че състезателният модел в бизнеса не работи. И че, ако искаш да бъдеш успешен, не трябва да се състезаваш, а да си креативен и да създаваш.

Това на теория звучи като изключително прост начин да бъдеш винаги на върха на пазара. Има само един малък проблем. Ако някой разбере, че си намерил начин да правиш пари, ще го копира и пак ще се стигне до състезателния модел.

Предимството при това да създаваш нещо ново е, че си първи и имаш време да изчистиш всички неточности при продукти. Това, само че, не означава, че ще бъдеш винаги на върха и че никой няма да се опита да ти вземе позицията. Човек постоянно трябва да расте и да се подобрява.

Марк Кюбан казва, че всеки ден чете и търси начини на стане по – добър, защото винаги ще има някакво момче или момиче, което ще работи повече и по – ефикасно от него. Той трябва да поддържа начина си на мислене във форма, за да не го задмине някой.

В момента ние сме една от двете компании, които сериозно правят аудио книги на български. И ние дори не се съревноваваме, защото правим аудио книги за различни аудитории. Но мога да ви гарантирам, че, когато аудио книгите започнат да стават все по – популярни, ще се появят поне още няколко компании, които ще се пробват да си завоюват пазарен дял.

 

Но има едно нещо, което беше доста крайно, и няма как да пропусна да не го отбележа. Авторът твърди, че няма нужда да слушате друга аудио книга на тази тематика – забогатяването, освен “Науката да станеш богат”. Това, разбира се, няма как да бъде вярно, защото, първо, аудио книгата е прекалено кратка, второ, има хиляди начини да станеш богат. Някои от нещата, за които се говори, вече са остаряли и няма да ви бъдат от полза.

Винаги е от полза да имаш малко повече информация, която да те напътства при взимането на решения.

 

Имаше доста идеи, които ми харесаха. Тази, която ми направи най – голямо впечатление, беше следната: “Помагай на всеки човек, с когото контактуваш.” В крайна сметка, това е може би и най – важната идея от цялата аудио книга. Илон Мъск беше казал в едно интервю, че това колко си богат, зависи от големината на проблема, който решаваш, и броя на хората, които имат този проблем.

Благодаря ви, че отделихте от времето си да прочетете тази статия!

Ще се радвам да чуя вашите мисли за аудио книгата. Ако все още не сте я изтеглили, можете да го направите ОТТУК напълно безплатно.

Желая ви прекрасен ден,

Светослав

 

 

Svetoslav Todorov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *