Музикално студио

Какво е музикално студио

Музикално студио - 1
Музикално студио – 3

Музикалното студио е специализирано място, което се използва за звукозапис, миксиране и продуциране на аудио продукти. Това ще рече, че в музикалното студио могат с перфектно качество да се записват вокални и инструментални музикални изпълнения, говор и други звуци.

Музикалното студио може да има различни размери. Може да е малко, за домашна употреба, в която да се запише един-единствен певец, музикант или диктор. Може и да е толкова голямо, че да стигне за запис на пълен оркестър от 100 или повече музиканти.

Как изглежда едно музикално студио

Музикално студио - 5
Музикално студио – 7

В идеалния случай музикалното студио е разделено на зали. В едната се разполагат само инструментите и изпълнителите, които ще бъдат записвани, и микрофоните, които ще улавят звука. Когато се използват електрически инструменти, те се включват направо към пултовете за звукозапис. Тя се нарича студио, акустична или „жива” стая. Тази зала е специално проектирана от аудио инженери, които се грижат в нея да се постигат оптимални акустични характеристики на всеки звук. Акустичната стая в музикалното студио трябва да е звукоизолирана, за да не влизат в нея външни шумове. Трябва да е направена така, че да осигурява акустична изолация или дифузия, абсорбция на отразено звуково ехо, което в противен случай би могло да се върне към микрофона и да се смеси със звука, който ще бъде записван. Тези допълнителни звуци развалят качеството на крайния запис.

Втората зала в музикалното студио е залата за слушане и миксиране. Нарича се контролна или апаратна зала. В нея се разполагат смесителната конзола, записващите устройства, миксиращите пултове, както и тон режисьорите и продуцентите. Тук специалистите слушат какво се случва в залата за запис, смесват сигналите от различните микрофони, настройват параметрите им и записват получения продукт на подходящ носител. В апаратната често се намира и машинното помещение за шумното охлаждащо оборудване.

Музикално студио - 9
Музикално студио – 11

Често в едно голямо музикално студио може да се види и по-малка стая, наречена изолационна кабина или вокална кабина. В нея се настаняват силовите инструменти като барабани или усилватели и високоговорители на електрически китари или други електрически инструменти. Идеята на това помещение е тези силни звуци да не достигат до останалите микрофони. Вокалните кабини се използват също така за запис на вокали или по-тихи акустични инструменти като китара и цигулка.

Между всички помещения в музикалното студио има прозорци, които позволяват изпълнителите, диригента, тон режисьорите и продуцента да се виждат едни други, за да си комуникират по време на звукозаписа. Чрез сигнали с ръце те могат да си дават наставления, без да прекъсват звукозаписа.

Музикалното студио на audiobookbg.com

Музикално студио - 13
Музикално студио – 15

Сайтът за аудио книги audiobooksbg.com притежава собствено музикално студио, което е на ваше разположение за осъществяването на всякакви записи. То е изградено по всички изисквания за звукозапис и има перфектни акустични характеристики, за да осигурява съвършен звук. Музикалното студио разполага с модерно звукозаписно оборудване – микрофони, слушалки, миксираща конзола, рекордер и записващ софтуер, мониторинг, компютър, усилватели и др. Обслужвано е от специалисти в областта на звукозаписа, миксирането и постпродукцията на аудио продукти.

Аудио книги. В нашето музикално студио записваме аудио книгите, които виждате в сайта audiobooksbg.com. Но можем да осигурим и запис на аудио книги по ваша поръчка. Можете да поръчате да превърнем важни за вас книги във ваш личен аудио файл, който да използвате за ваши нужди.

Музикално студио за озвучаване на филми

Музикално студио - 17
Музикално студио – 19

Озвучаване на филми. Музикалното студио разполага с възможността да озвучи качествено всякакви документални, анимационни, игрални, късометражни и други филми.

Дублажи и войсоувъри. В нашето музикално студио можем да запишем дублаж или войсоувър на игрални, късометражни, анимационни или документални филми.

Озвучаване на трейлъри. Техниката, с която разполага музикалното студио, позволява да създадем перфектно озвучаване на трейлъри към различни видове филми.

Музикално студио за музикални записи

Музикално студио - 21
Музикално студио – 23

Запис на музикални изпълнения. Музикалното студио осигурява перфектно качество на музикалните записи. Тук можете да запишете свои песни, композиции, демо записи, инструментални изпълнения, сингбеци, филмова музика и др.

Запис на вокални изпълнения. Музикалното студио осигурява перфектно качество при запис на вокални изпълнения, сингъли, албуми, демо записи и др.

Музикално студио за рекламни цели

Музикално студио - 25
Музикално студио – 27

Дублаж и войсоувър на рекламни материали. В музикалното студио можем да запишем дублажи и войсоувъри на рекламни клипове, рекламни филми, корпоративни материали, видео обучения. Това може да ви е от полза, ако имате международен бизнес и вашите рекламни видео материали трябва да бъдат записани на няколко различни езика.

Изработка на радио реклами. В музикалното студио можем да изработим радио реклама по ваш сценарий и зададени от вас параметри. Разчитайте на нас за съвършения саунд на вашите рекламни спотове и джингли.

Изработка на аудио продукция на телевизионен рекламен клип. В музикалното студио ще изработим съвършено аудио към вашия рекламен видео клип.

Музикално студио за бизнес цели

Музикално студио - 29
Музикално студио – 31

Озвучаване на корпоративни видео филми. Съвършеният звук на вашия корпоративен филм ще помогне да изградите добър имидж.

Аудио продукция за компютърни игри и приложения. В музикалното студио на audiobooksbg.com можем да запишем озвучаването на вашите дигитални игри и мобилни приложения.

Озвучаване на тренировъчни или обучителни филми и клипове. Ако имате нужда от перфектен звук за своя тренировъчен или обучителен филм, можете да го получите в нашето музикално студио.

Запис на гласове. В музикалното студио могат да се запишат професионални гласове, които да използвате в интерактивни телефонни централи, мултимедии, радио, телевизия и др.

Музикално студио за лични проекти

Музикално студио - 33
Музикално студио – 35

Запис на обръщение за сватба или личен повод. Можете да изненадате любимия или младоженците, като им подготвите предварително аудио обръщение, в което да изразите чувствата си към тях, да изкажете благопожеланията си и да им кажете всичко, което винаги сте искали. Много по-лесно е да прочетете написаната реч предварително в музикалното студио и да го пуснете на самото събитие. Освен това записът на речта ще остане мил, доживотен спомен.

Запис на лична идея. Ако имате лична идея за аудио клип, реч или друг аудио продукт, споделете я с нас, вероятно ще можем да я осъществим в нашето музикално студио.

Музикално студио за постпродукция

Музикално студио - 37
Музикално студио – 39

Професионален мастеринг на готов звукозапис. Ако искате да имате възможно най-добрата аудио версия на своя запис, препоръчваме смесването и мастеринга да се правят от различни хора. В музикалното студио на audiobooksbg.com можем да го направим за вас.

Професионален ремастеринг. В музикалното студио се предлага и ремастеринг, с който можем да подобрим качеството на вече направени записи.


Какво е музикално студио

Как изглежда едно музикално студио

Музикалното студио на audiobookbg.com

Музикално студио за озвучаване на филми

Музикално студио за музикални записи

Музикално студио за рекламни цели

Музикално студио за бизнес цели

Музикално студио за лични проекти

Музикално студио за постпродукция

One thought on “Музикално студио

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав