Не бъди себе си!

Не бъди себе си от Аудио книги на български език от Audiobookbg.com

Здравейте!

Заглавието стори ли ви се малко странно? Може би вече се питате: “Защо всички ми казват просто да бъда себе си, а пък този да не бъда себе си?”

Изразът “Бъди себе си” вече можем да го срещнем навсякъде и може би почти всеки човек ще ни каже, че това е най – доброто нещо, което можем да направим.

Само че, ако всеки човек го прави това нещо, значи е по – добре ние да не го правим. Има една много интересна история с Джей Пи Морган, която ще ви разкажа. Той тъкмо се връщал в офиса си и случаен минувач му се похвалил, че си е закупил дадена акция. Веднага след като влязъл в офиса, разпоредил да продадат тези акции. След няколко месеца Голямата депресия започнала.

Добре тогава, ако не “трябва” да бъдем себе си, кого да бъдем? Моята гледна точка е, че човек винаги трябва да се стреми да бъде по – добър, да прави повече и да постига повече. Затова смятам, че най – доброто решение на проблема е да бъдем човекът, когото искаме да бъдем след 5 години.

Очевидно ние няма да станем този човек веднага, защото имаме стари навици, от които ще се наложи да елиминираме, нови навици, които ще придобием, и нов начин на мислене, който ще трябва да възприемем.

Това не става от днес за утре и понякога може да отнеме месеци или дори няколко години. Но според вас кое е по – добре? Да станем човека, когото искаме да бъдем след 5 години, за 2 години или да изчакаме да минат тези 5 години?

Да, по – добре е проактивно да се работи върху това, защото по този начин спестихме 3 години! През тези 3 години ще можем да работим върху това да станем човека, когото искаме да бъдем след 5 години. В края на тези 3 години, ще бъдем с 5 години пред старото ни аз и с 5 години пред всички други.

Окей, това звучи много добре на теория, но как да го направим на практика?
1) (НАЙ – ВАЖНАТА СТЪПКА) Събирайте се с хора, които са на по – високо ниво от вас. 

Ако сега приятелите ви са хора, които са на вашето ниво, то вие няма да растете с голяма бързина, защото хората около вас не ви бутат нагоре.

Когато се събираш с хора, които са по – успешни от теб, те те карат работиш повече и да влагаш повече усилия върху себе си и кариерата си. Когато всеки ден виждаш хора, които изкарват повече пари от теб, карат по – хубави коли от теб и са постигнали повече неща от теб, това те мотивира да работиш повече.

Това видео много добре обяснява това явление: https://youtu.be/2u0a-69-QOs?t=5m38s

Всъщност, ако направите само тази стъпка, няма да ви трябват други.

Надявам се да съм ви бил полезен!

Ако имате някакви коментари или идеи по статията, можете да оставите коментар по – долу! Ще отговоря!

Благодаря ви за отделеното време!

Желая ви прекрасен ден,

Светослав

Яна Кучерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *