Позитивни мисли

За позитивните мисли

В последните години се говори изключително много за силата и смисъла на позитивните мисли. Как те могат да променят живота и как да се научим да ги създаваме – за това ще ви разкажем в следващите редове.

Истината е, че позитивните мисли формират положително мислене, което помага да се чувствате по-щастливи, да работите със света значително по-лесно и да получавате повече от онова, което желаете. Всички мисли са енергия, която се превръща в реалност, и е логично, че позитивните мисли създават приятна и положителна реалност.

Ползите от позитивните мисли

Позитивни мисли - 5
Позитивни мисли – 7

Все повече и повече успели хора говорят за това, че са стигнали там, където са, защото са се старали да имат в главите си повече позитивни мисли. Човек, който може да контролира себе си, да отхвърля негативните и да култивира позитивните мисли, е значително по-щастлив и успял в живота си.

И наистина, позитивните мисли, които държите в главата си, водят до следните приятни резултати:

 • Намаляват ежедневния стрес.
 • Подобряват физическото и психическото здраве.
 • Дават по-силна увереност.
 • Удължават живота.
 • Правят живота по-щастлив.
 • Привличат повече приятели.
 • Помагат да взимате по-добри решения.

Списъкът с ползите от позитивните мисли не свършва тук, но дори толкова звучи добре, нали?

Как да помогнете на позитивните мисли да станат повече от негативните

Позитивни мисли - 9
Позитивни мисли – 11

Не се заблуждавайте, не е лесно да промените навиците на мислене, които сте имали през целия си живот, и изведнъж да замените негативните с позитивни мисли. Това отнема време и енергия, но пък резултатите със сигурност ще ви харесат.

Ето кратък списък с упражнения и практики, които ще ви помогнат да направите своите позитивни мисли повече и по-силни.

 • Използвайте положителни думи. Ако постоянно казвате „не мога”, наистина ще повярвате, че това е истина. Заменете отрицателните думи с положителни и ще усетите как позитивните мисли започват сами да се раждат в главите ви. Кажете си, че ще направите всичко възможно, за да имате щастлива връзка, хубава работа, добра физическа форма. И го направете.
 • Премахнете негативните чувства, породени от негативните мисли. Не ги оставяйте да ви завладеят, а им противодействайте с позитивни мисли. Дори да не успявате да го правите през цялото време, старайте се поне по няколко часа или минути на ден да задържате позитивните мисли и да отхвърляте негативните.
 • Използвайте думи, които предизвикват сила и успех. Думите са дрехите на мислите, а позитивните думи пасват само на позитивни мисли. Така че се концентрирайте върху думи, които ви карат да се чувствате силни и щастливи, които ви дават контрол над живота.
 • Повтаряйте си важни позитивни мисли. Така фрази като „заслужавам да бъда щастлив” или „заслужавам да бъда обичан” ще се превърнат в истини за вас и ще променят живота ви.
 • Пренасочвайте негативните мисли. Това е метод, използван от психотерапевтите, когато се борят с депресивни състояния. Когато почувствате негативна емоция, започнете нарочно да създавате позитивни мисли и образи. Те ще ви накарат да се чувствате по-добре и да държите под контрол неприятните емоции.
 • Не обръщайте внимание на съмненията. Оставете ги да стоят някъде наоколо, но не и да диктуват поведението ви. Вместо това създавайте целенасочено позитивни мисли, свързани с увереността, че ще успеете.
 • Когато нещо се обърка, помислете върху него. Да имате позитивни мисли не означава да отричате, когато нещо не върви, както трябва. Но вместо да се концентрирате върху несгодите, анализирайте защо са се появили и създавайте позитивни мисли, свързани с това, че въпреки всичко вие ще успеете.
 • Прощавайте, най-много на себе си. Самообвиненията не са позитивни мисли. Простете си и продължете напред.
 • Да имате позитивни мисли означава да мислите за трудните ситуации като за възможности. Когато едно нещо се обърка или приключи, значи получавате възможност да започнете нещо ново и вероятно по-добро от него – ето това са позитивни мисли.
 • Визуализирайте своите позитивни мисли. Представяйте си това, което искате да постигнете в духовен, емоционален, социален или материален план. Когато превръщате позитивните мисли в позитивни образи, вие ги правите още по-мощни.

Какво още можете да направите, за да се научите на повече позитивни мисли

Позитивни мисли - 13
Позитивни мисли – 15

Да имате повече позитивни мисли означава да промените начина си на живот. Понякога това не е нито лесен, нито бърз процес. И ако тръгнете по този път, ще имате нужда от постоянна подкрепа, поддържане на мотивацията, освежаване или допълване на информацията за позитивните мисли. Можете да получите всичко това, като четете книги, разбира се.

Има наистина много книги, които се фокусират върху позитивните мисли, върху начините да се научите на положително мислене и да бъдете щастливи чрез него. Всяка от тях предлага различни стратегии, съвети и упражнения, които можете да прочете и изпробвате. Вероятно не всички ще бъдат правилните за вас, но така или иначе имате възможността да намерите точната рецепта за своите позитивни мисли в някоя от книгите.

Най-известните книги за култивиране на позитивни мисли

Позитивни мисли - 17
Позитивни мисли – 19

Има няколко световноизвестни заглавия на книги за култивиране на позитивни мисли, с които е добре да започнете:

„Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота” на Дейл Карнеги.

 „Подсъзнанието може всичко” на Джон Кехоу

„Тайната” на Ронда Бърн

 „Новата психология на успеха” на Карол Дуек

„Човек в търсене на смисъл” на Виктор Франкъл

„Да прецакаш дявола” на Наполеон Хил

„Силата е в теб” на Луиз Хей

„За силата на мисълта” на Петър Дънов

Разбира се, списъкът далеч не свършва дотук. Най-добрият начин да се научите да създавате и поддържате позитивни мисли е да опитате няколко различни метода, докато да намерите онзи, който работи най-добре за вашия натюрел и особености.

Аудио книгите за позитивни мисли

Позитивни мисли - 21
Позитивни мисли – 23

Говорим за книги, но имате ли време за четене? Ако отговорът ви е отрицателен, значи е време да пробвате силата на позитивните мисли. Заменете своето „не” с „да”, защото ние ви предлагаме страхотна възможност да прочетете различни книги за развиване на позитивни мисли, без да спирате да вършите ежедневните си дейности и без да отделяте специално време за това. Каталогът на audiobooksbg.com пълен с книги за позитивни мисли, прочетени от професионален диктор и превърнати в mp3 формат. Това означава, че вместо да си купувате книгата на хартиен носител, можете да я качите като музикален файл в своя телефон, таблет, лаптоп, настолен компютър или всякакво друго устройство, което поддържа mp3, и да я слушате, докато например готвите, чистите, тичате в парка, тренирате във фитнеса, пътувате. Всъщност мисълта, че е възможно да четете книги по този начин, е част от онези страхотни, зареждащи позитивни мисли, които ще променят живота ви, нали?


За позитивните мисли

Ползите от позитивните мисли

Как да помогнете на позитивните мисли да станат повече от негативните

Какво още можете да направите, за да се научите на повече позитивни мисли

Най-известните книги за култивиране на позитивни мисли

Аудио книгите за позитивни мисли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав