Работа чрез интернет

Какво е работа чрез интернет

Благодарение на интернет и бързото му развитие, възможностите да изкарвате прехраната си от работа чрез интернет стават все по-големи. Разбира се, колкото по-задълбочена е компетенцията ви, толкова по-добре платена работа чрез интернет ще успеете да си намерите. Но все още има и работни места, които не изискват почти никаква квалификация.

Ако сте решили да намерите работа чрез интернет, за която ви се плаща добре, ще попаднете както на добри предложения, така и на прилично количество измами. Но тук ще научите някои от реалните възможности за доходна работа чрез интернет.

Работа чрез интернет с онлайн проучвания

Това е популярна работа чрез интернет, в която попълвате онлайн проучвания под формата на анкети. Целта на анкетите е да събират информация за определени продукти, услуги или реклами. Всяка една анкета, която попълните, бива заплатена. Най-добре е да работите едновременно за няколко компании, за по-голяма сигурност.

За съжаление, този начин на работа чрез интернет не е особено популярен в България. Но можете да опитате да се включите в чуждестранни компании. Все пак внимавайте, не всички фирми, които предлагат работа чрез интернет с онлайн проучвания, са реални. Голяма част от предложенията са измами.

Работа чрез интернет с блогърство и влогърство

Да си блогър или влогър може да е доста доходна работа чрез интернет, но за да започнете наистина да печелите, е нужно време – в повечето случаи между 6 и 18 месеца. Освен да имате свежи идеи, собствен чар и харесвани статии или видеа, тази работа чрез интернет налага да поработите здраво и върху разпространението на блога или влога си, за да привлечете достатъчно трафик. Едва когато посетителите и феновете ви станат наистина много, ще можете да печелите от реклами и други съпътващи блогърството и влогърството дейности и ще превърнете тази работа чрез интернет в стабилен източник на доходи.

Работа чрез интернет с дропшипинг

Дропшипингът е друг начин да имате работа чрез интернет. Това е особена търговия, в която не се налага да купувате нещо, преди да започнете да го продавате. Вашата работа чрез интернет се състои в това да търсите онлайн клиенти за продуктите на дадена фирма и да ѝ предавате получените от вас поръчки. След това фирмата сама изпраща продуктите до купувачите, а вие получавате договорената предварително комисионна.

За да превърнете дропшипинга в успешна работа чрез интернет, трябва да имате някакви познания в областта на онлайн продажбите и маркетинга.

Работа чрез интернет като виртуален асистент

Много фирми работят само онлайн, така че не е чудно, че предлагат работа чрез интернет за виртуални асистенти, които да им помогнат да бъдат по-организирани и ефективни. Виртуалните асистенти са като офис асистенти, които работят онлайн. Те предоставят същата административна, техническа и друга помощ на ръководството. Това е работа чрез интернет, в която обикновено се налага да четете и пращате имейли, да създавате и разпространявате документи, да отговаряте на бизнес запитвания, да пишете съдържание  за сайтове, да отговарят на обаждания за обслужване на клиенти и други подобни неща. В повечето случаи е работа чрез интернет на пълно работно време, която можете да извършвате от всяка точка на света.

Работа чрез интернет с партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг (известен още като афилиейт маркетинг) също е начин да имате работа чрез интернет, без да влагате инвестиции. Подобно на дропшипинга, тук също популяризирате чужд продукт или услуга и печелите комисионна за всяка реализирана продажба.Тази работа чрез интернет обаче не ви кара да предлагате чужди стоки от свое име, а от името на компанията, с която работите.

Работа чрез интернет с купуване и продаване на домейни

Вярно е, че домейните (интернет адресите на сайтовете) са доста евтини – цените им варират между 20 и 100 лв. за година. Те трябва да бъдат уникални и точно това е ключът към вашата работа чрез интернет. Независимо от това, че има много неизползвани имена на домейни, някои лица или фирми държат да имат домейн, който вече принадлежи на някого. В такъв случай предложените цени за такъв домейн могат да стигнат до хиляди левове. Вашата работа чрез интернет ще се състои в това да проучите какъв тип са най-търсените домейни, да преглеждате постоянно свободните имена и да купувате незабавно онези, които ви се струват примамливи. След това започвате да им търсите купувач, като, разбира се, цената им ще съответна на желанието му да го има.

Да станете добри в тази работа чрез интернет също изисква време, в което да придобиете повече опит по отношение на това кои домейни са търсени и къде е най-добре да ги предлагате.

Работа чрез интернет като писател на свободна практика

В тази работа чрез интернет става дума не за създаване на литература, а за писане на съдържание за сайтове. Тези писатели се наричат копирайтъри или контент райтъри. В действителност търсенето на подобен тип специалисти никога не намалява, тъй като броят на сайтовете се увеличава постоянно, а всеки от тях има нужда от текстове. Големите сайтове имат специално наети копирайтъри, но повечето сайтове в България търсят услугите на специализирани агенции или на копирайтъри на свободна практика, които се издържат от този тип работа чрез интернет.

За да имате работа чрез интернет като писател на свободна практика, ви  трябват малко повече знания и умения. Трябва да имате перфектен правопис, да умеете да се изразявате по различни начини и да притежавате немалка доза въображение. Освен всичко останало, писането за сайтове като работа чрез интернет има своя собствена специфика, с която трябва да сте предварително запознати.

Книги със съвети за работа чрез интернет

Разбира се, списъкът с възможности за работа чрез интернет далеч не се изчерпва с тези предложения. От друга страна, всеки от вариантите има свои тънкости, които е добре да познавате. За целта можете да разчитате на книгите със съвети за работа чрез интернет. Те са създадени от автори с опит и познания и могат да ви бъдат наистина полезни, ако искате да се издържате основно от работа чрез интернет.

В audiobooksbg.com предлагаме аудио варианти на някои от най-популярните книги със съвети за работа чрез интернет. Те са прочетени от професионални диктори и записани в удобен mp3 формат, за да можете да ги слушате на всяко устройство, което поддържа формата. Така можете да научите много повече за работата чрез интернет, докато шофирате, спортувате, пътувате или вършите домакинските си дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав