3 важни съвета от аудио книгата Богат татко, беден татко от Робърт Кийосаки

3 важни съвета от аудио книгата на Робърт Кийосаки - Богат татко, беден татко

Най – вероятно повечето от вас са чували за книгата “Богат татко, беден татко”. За тези от вас, които все още не са я чели, направих списък с 3-те най – важни съвета, които Кийосаки дава на читателите си.

СЪВЕТ №1: Разбери защо искаш да бъдеш богат

От изключителна важност е да знаеш защо искаш да бъдеш богат. Ако нямаш идеята в главата си, най – вероятно при първата спънка ще се откажеш и няма да стигнеш там, където искаш.

Лично на мен много ми харесва примерът, който Робърт дава. Той казва, че, когато имаш повече пари, имаш повече възможности. Искаш да отидеш на семинар, който струва 1000$? Няма проблем. Няма да има нужда се чудиш как да ги спестиш тези пари. Ти просто си богат и няма да се замисляш за тези пари.

Аз ще добавя и възможността за рискуване. Ако разбера за някоя иновативна нова компания, в която вярвам и наскоро е стартирала, аз бих искал да имам възможността да бъда инвеститор и да ги подпомогна с капитала, който би им потрябвал.

Само че колкото повече пари имаш, толкова по – голям самоконтрол ще бъде нужен, за да ги задържиш при теб. Най – вероятно ти се е случвало в един ден да ти се освободят 4-5 часа. Аз мога да гарантирам, че този ден ти не си бил 2 или 3 пъти по – продуктивен, а напротив. Най – вероятно си свършил по – малко работа за повече време. Това се случва, защото започваме да си мислим, че щом имаме повече време, то ще можем сега да си прегледаме Фейсбука за “5 минути” или пък да изгледаме няколко клипа в YouTube. Същото се случва и с парите. Не е случайно, че спечелилите от лотарията много бързо губят спечелените пари.

Решението на този проблем е да подобрим самоконтрола си и да не се поддаваме на гласа, който ни казва “Имаш време да си погледнеш Фейсбука.”

Реално това е навик, над който трябва да се работи всеки ден. По – добре да започнем от рано, така че, когато станем милионери да бъдем подготвени за големия поток пари, който ще имаме.

СЪВЕТ №2: Играй, за да спечелиш, не, за да не загубиш.

Робърт Кийосаки гледа на инвестирането като на една игра, която трябва да играеш, за да спечелиш, а не, за да не загубиш. Това може да звучи малко странно, но е напълно вярно. Хората, които са наистина успешни в живота, са тези, които рискуват и искат да спечелят. Те, разбира се, не искат да губят, но разбират, че може и някога да се случи. И дори и да загубят, те гледат на нея като мотиватор, който ги бута напред към победата.

Играещите, за да не загубят, не искат да губят и я избягват при всяка една възможност. Когато тези хора загубят, те се чувстват зле и не виждат в каква добра ситуация се намират.

СЪВЕТ №3: Задавай правилните въпроси.

В аудио книгата се казва нещо много любопитно. Робърт разказва как бедният му татко го кара да намали желанията си, а богатият му татко го насърчава да иска повече.

Въпросът, който богатият татко иска да пита, е: “Как да мога да си го позволя?”. Това е невероятно. Едно е да кажеш: “Не мога да си го позволя.”, а друго е да попиташ: “Как мога да си го позволя?”.

Въпросите са силно оръжие и те водят мислене ни до правилните отговори.

Когато кажеш: “Не мога да си го позволя.”, ти просто казваш, че не искаш да мислиш и си се примирил със сегашното положение.

Но въпросът “Как мога да си го позволя?” те кара да мислиш креативно и все пак да стигнеш до задоволяващ те отговор.

Следващият път, когато имаш проблем, не казвай: “Не мога да го реша!”, а кажи: “Как да го реша?”. Няма такова нещо като: “Не мога.”. Има: “Все още не знам как да го реша.”, но не и “Не мога.”.

– – – – – – – –

Това бяха моите 3 важни съвета от аудио книгата на Робърт Кийосаки – Богат татко, беден татко.

Наскоро открих една интересна статия, която е свързана с инвестирането в активи или пасиви. Мисля, че ще ти бъде изключително полезна.

Става въпрос за това, колко пари биха могли да изкарат хората, ако вместо да си купуват продукт от Епъл, биха инвестирали в компанията. Направо е изумително! Ако един човек, вместо да си купи най – новия iPad за 400$, си беше купил акции в Епъл на същата стойност, след няколко години тези пари биха станали около 11 000$.

Ето тук ще намерите линк към статията: ЛИНК.

Надявам се 3-те съвета да ти бяха полезни.

Искаш ли да научиш повече?

Можеш да изтеглиш аудио книгата оттук: Робърт Кийосаки – Богат татко, беден татко (Аудио книга)

Благодаря ти за отделеното време!

Желая ти прекрасен ден,

Светослав

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав