4 съвета, с които можете да научите ново умение по – бързо

4 съвета за по-бързо учене (Аудио книги на български език) от Audiobookbg.com

Здравейте!

От доста време не съм пускал нова статия в блога ни, а наскоро прочетох някои доста полезни съвети за учене на някое ново умение по – бързо, и сега искам споделям с вас какво научих.

Ще ви разкажа за 4 лесни стъпки, които можете да приложите и да ускорите процеса на усвояване на това умение:

1) Практикувай само 1 действие едновременно.

Когато преди започвах да уча нещо ново, винаги исках да науча за всичко веднага. Искам да пробвам всичко и във всичко да съм добър. И така нещата никога не се получаваха.

Има си причина, поради която поточната линия в производството работи толкова ефективно. Всеки има една проста задача, която трябва да върши. След като я направи стотици или хиляди пъти, той става много добър в нея.

Ще ви дам пример с аудио книгите. В самото начало, когато стартирах проекта, аз правех абсолютно всяко едно нещо сам. Но не бях добър в нито едно от тях. Ако чуете някои от старите ни аудио книги, ще разберете за какво говоря.

Целта сега е да се науча да развивам компанията с по – бързи темпове. Аз не отделям време за всяко едно от нещата, които ще повлияят за растежа на компанията(маркетинг, реклама, управление на хора, ПР, създаване на взаимоотношения с издателските къщи…), а само върху едно от тези, за да мога да стана добър в него и да се прехвърля към следващото нещо.

2) Пробвайте новото действие поне 3 пъти

Случвало ли ви се е да пробвате нещо ново и след първия неуспешен опит да се откажете? Знам, че аз съм правил тази грешка.

Много хора си мислят, че щом не е проработило от първия път, значи няма да проработи и в бъдеще.

Ако например се опитвам някакъв нов удар в тенис на маса, аз ще го пробвам повече от 3 пъти, защото знам, че има много външни фактори, които могат да му повлияят и да не се получат нещата.

3) Количество преди качество

Това е едно от нещата, над които мисля доста, и все още не съм стигнал до извода, че това винаги е най – добрата стратегия.

Ако някой учи английски език и просто започне да говори, без да се интересува от качеството, това може да му стане навик и в бъдеще да бъде много трудно да оправи произношението на някои думи.

Когато се набляга на качеството, няма да има проблеми с произношението и няма да се допускат каквито и да е грешки.

Разбира се, това зависи и от дисциплината, за която става въпрос.

В продажбите, където всичко е въпрос на цифри, е по – различно. На колкото повече хора се обадиш, толкова по – голям шанс имаш да успееш. Разбира се, ще бъде добре, ако се подобряваш след всяко едно обаждане.

4) Упражнявайте се в безопасна среда

Шампионите по тенис на маса не пробват нови техники по време на самия мач. Причината е, че, когато започнем да правим нещо ново, отначало винаги ще е трудно и неловко. Няма да е “натурално” и следователно шансът да не успеем се увеличава.

Хората, които работят в отдел продажби, не пробват някоя нова техника за затваряне на продажбата на най – важния им клиент. Те използват вече изпробвани неща, които са сигурни, че работят.

Тези нови умения трябва да се практикуват в безопасна среда, така че, когато нещата не се получават, това да не води до някакви огромни загуби за нас.

Надявам се тази статия да ви е била полезна!

Ще се радвам да чуя какво мислите за нея в секцията за коментари по – долу.

Желая Ви прекрасен ден,

Светослав

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This

Сега можете да спечелите безплатна аудио книга!

Включете се към нашия абонаментен списък, за да получавате безплатни аудио книги, новини и промоционални оферти, които са достъпни само за нашите абонати.

Благодаря ти, че се вклюючи! До няколко минути ще получиш имейл, от който ще разбереш повече за историята на сайта и за какво се борим.Докато пристигне, можеш да изтеглиш откъс от аудио книгата на Дейл Карнеги - Как да преодолеем безпокойството от този линк: https://www.dropbox.com/s/f7b3nebjgkw56d7/YT_KARNEGI.mp3?dl=0Благодаря ти,че ни се довери!Ако имаш някакви въпроси, аз съм на разположение да ги отговоря! Можеш да използваш формата за контакти тук: https://audiobookbg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ , за да ми пишеш.Желая ти прекрасен ден,Светослав